Är ditt hem ordentligt isolerat?

Är ditt hem ordentligt isolerat?

Har du märkt att uppvärmningskostnaden gått upp på senare år? Du som bor i en äldre bostad bör se över isoleringen med jämna mellanrum. Genom att uppgradera isoleringen kan du faktiskt spara några tusenlappar per år i uppvärmningskostnader.

Fönster

Lite äldre bostäder har oftast gamla fönster som inte isolerar speciellt bra. I många fall kan så mycket som 70% av värmen gå rakt ut genom dina fönster. Genom att byta till energisnåla fönster kan du istället behålla värmen i huset och njuta av en lägre uppvärmningskostnad under den kalla vintern.

Ytterdörr

Att byta ytterdörr innebär inte bara att du isolerar hemmet bättre. Utan du kan även välja en inbrottssäker ytterdörr. Dessutom kan du piffa upp helhetsintrycket av fasaden med en ny, snygg ytterdörr Piteå.

Nuförtiden finns det otaliga ytterdörrar att välja mellan. Designen av en ytterdörr Piteå är viktig eftersom den ska passa in med bostaden. Det är inte bara fasaden en ytterdörr Norrbotten ska matcha med utan även inredningen i hallen. Välj därför ytterdörr med omsorg när det är dags att byta ut den gamla.

Garageport

Det är inte bara fönster och dörrar som avgör din uppvärmningskostnad. Även garageporten kan släppa ut en massa värme. Du som har ett garage som sitter ihop med bostaden bör se över både garageporten och dörren som sitter mellan garage och bostad. Genom att uppgradera båda två kan du sänka din uppvärmningskostnad något enormt. Samt njuta av en varm bil under kalla vintrar. Att sätta sig i en iskall bil är aldrig skönt.

Gör det själv eller anlita proffs?

Att byta dörrar och fönster är inte speciellt krångligt men om du har tummen mitt i handen kan det vara smart att låta proffsen ta hand om det. Ett fönster som inte installeras korrekt ser inte snyggt ut, varken från insidan eller utsidan. Så lite som några millimeters skillnad i höjd syns klart och tydligt på håll. Ibland är det bäst att låta proffsen göra sitt.